Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

9. 3. 2011 12:02
Víte, kolik se vybere na sociálním pojistném

a jaké jsou sociální výdaje (vč. důchodů)?  Určitě nevíte. Jinak byste nemohl )ani při své zaslepenosti) tvrdit že "odvody na sociální pojištění ..... by musely pokrýt náklady na financování důchodů.  NEMUSELY.  A nepokrývají. Již 6 let.

jenže vy si ani nezjistíte fakta. A kecáte.

0 0
možnosti

jendazmoravy

9. 3. 2011 15:13
Re: Víte, kolik se vybere na sociálním pojistném

Máte sice pravdu, ale je to k ničemu. Systém je nastaven tak, že každý má nastavený nárok na nějakou částku a od státu se očekává, že vybere dostatek. A pokud se nepletu, tak zatím ani Drábek na tom si nic měnit netroufá.

0 0
možnosti

Stará kára

9. 3. 2011 11:57
Již druhá věta blogu dokazuje, že pan Kalousek má pravdu

To stačí

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

9. 3. 2011 10:50
no a nezapomeňte na inflaci

v každém okamžiku platby do sytému dáváte 100% hodnoty peněz (což při nutné minimální výši - aby spoření vůbec mělo smysl -  bolí dost)

a za desítky let vám možná vrátí peníze znehodnocené inflací jen při

tzv."oficiální" výši inflace kolem 3% máte po 20ti letech spoření 2/3

peněz v zadeli a když začnete zodpovědně spořit dříve hádejte co dostanete po 40ti letech odtrhávání si od ústhuby.  no a zkuste si odhadnout reálnou výši inflace např. porovnáním cen potravin před deseti lety anebo kolik bude inflace když nejčastěji nakupované zboží zdraží díky DPH o 10%, či energie díky vtipným zákonům ? a vsaďte se , že statistici nám dokáží že inflace nebude vyšší než ony 3%, neboť přece lokomotivy nezdražily vůbec

0 0
možnosti

politicky nekorektní trolejbus

9. 3. 2011 10:37
Finanční negramotnost

v téhle zemi je obrovská.

Živím se poskytováním úvěrů a co je 80% lidí ochotno podepsat, to mi hlava nebere...

0 0
možnosti

vmt

9. 3. 2011 10:45
Re: Finanční negramotnost

Já mám podobnou zkušenost. Jako finanční poradce se setkávám s něčím podobným. 90% lidí, kterým říkám, že se mají zabezpečit na důchod mi řekne, že oni se důchodu nedožijí.

0 0
možnosti

politicky nekorektní trolejbus

9. 3. 2011 10:35
Vážený pane autore

Raději svěřím své peníze spolehlivé soukromé ( zahraniční) finanční instituci s tradicí, než českému státu...

vše co má v názvu "České" je podezřelé a je nutno se tomu vyhnout,. Ať je to ČS, LČR, ČP, ČD, ČSA ...

0 0
možnosti

vmt

9. 3. 2011 10:40
Re: Vážený pane autore

Zapomněl jste ČSSD, KSČM ;-D

0 0
možnosti

vmt

9. 3. 2011 10:12
Jak se tak na Vás dívám,

jste ve věku, kdy už budete jenom brát. Vy jste si nespořil abyste si mohl k důchodu přilepšit. A jestli jste byl zodpovědný a spořil, to máte prachy ve slamníku anebo jste podporoval nějaké nenežrané soukromé fondy a banky? Takovým jako vy bych přála, aby ten, co vás bude po zbytek života živit Vám nakopal. A jako finančně gramotný člověk Vám mohu říci, že stádo finančně negramotných je tak obrovské, že se bojím, že když jim stát nenařídí, za pár dnů v důchodu a chcípnou hlady.

0 0
možnosti

nesher

9. 3. 2011 10:04
chyba

Vaše otázky jsou jistě legitimní, ale v jednom se mýlíte a pořádně. Samotný průběžný systém, jak tvrdíte, prostě za situace kdy na dva přispěvatele připadá jeden přijemce (současný stav) prostě nestačí. A navíc se to bude zhoršovat, kdo a z čeho by platil důchody generaci narozené v 70. letech? Tehdy totiž už tento poměr bude 1:1. To by znamenalo, že proto, aby důchodci dostali jen trochu slušný důchod, tak by přispěvatelům musela být odebrána fornou daní cca 80% jejich přijmu.;-)

Současný stav, kdy je 95% důchodců závislých na státním důchodu je neudržitelný a v západních zemích netypický.

0 0
možnosti

jendazmoravy

9. 3. 2011 10:25
No jo

Logicky píšete, že by se musela platit daň 80 procent. A te´d mi vysvětlete, když ta daň bude 40 procent, tak ta druhá fondová půlka půjde z čeho? Vedle strožoků (čili bankovek někde schovaných a hodnotu většinou ztrativších) jsou dvě možnosti. Buď to půjde z hospodářského výsledku kapitálu, čili z toho, o co firmy vyplatily míň svým zaměstnancům, nebo z dluhopisů, což znamená zase z daní - jakákoli výplata dluhopisů je jen z daní.

Tak mi řekněte, jaký je mezi tím rozdíl!

0 0
možnosti

Dr No

9. 3. 2011 10:03
Finančně negramotní jsou především politici

a jejich chytří rádci. Těm blbům nedochází, že mezi lidmi je jen určité množství peněz a nejde je donekonečna ždímat. Čím víc peněz stát lidem sebere, tím menší možnosti a chuť vydělávat další ti lidé mají. Jediná cesta k bohatnutí státu je přes bohatnutí občanů - jenomže tihle idioti se ze všech sil snaží, abychom byli chudší a chudší .....

0 0
možnosti

jendazmoravy

9. 3. 2011 9:46
Odpovídáte víc, než Drábek stačil naznačit

Autore, máte tam hodně odpovědí na otázky, které páni ministři ještě ani nepoložili, natož aby na ně zveřejnili odpovědi. Páni ministři teprve připravují "propočítávání variant", a Vy už máte odpovědi.

To jen ukazuje na hloupou komunikační strategii vlády. Prostě nemít propočty a nechat se vmanipulovat do debat o soukromých fondech, to je na ručník do ringu

0 0
možnosti

Chytrakz hospody

9. 3. 2011 9:46
Utopie

No ona myšlenka sice není špatná, ty penzijní fondy, ale kdo vám dá záruku, že fond nebude vytunelován nebo že nezkrachuje. I kdybny vám pak dal soud 100x za pravdu, tak zbudou jen oči pro pláč, protože, kde nic není, ani smrt nebere. :-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS