Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

6. 9. 2009 19:12
Nesouhlasím s vámi

Uvědomte si, že mateřská a rodičovský příspěvek (přídavky dnes nedostává skoro nikdo) jsou jen velmi malou kompenzací výdajů, které rodina s dětmi má.

Opravdu si myslím, že dnešní systém je nespravedlivý a nahrává lidem bezdětným či s málo dětmi, na úkor těch s více dětmi (samozřejmě mluvím o lidech řádně pracujících a vychovávajících své děti).

A ta poznámka o otcích čtyř dětí je nechutná a trapná.Rv

0 0
možnosti
N

nejedlo

5. 9. 2009 23:42
Novodobí Jánošíci!

Celý příspěvek byl jenom o principu, ne diskuze o detailech. V poslední době jak rychle narůstá státní dluh, hledají se všeliká řešení, a tím nejjednodušším, je někomu ukrást, aby se jinému mohlo dát!  Stát to dělá jako v té pohádce Pyšná princezna, kdy si dělili rádcové vybrané peníze. Něco dáme rodinám, něco malá domů! Nedali jsme jim nějak moc? Tak ještě trochu ubereme, ať zbyde taky pro nás! A když to nestačí, zase někoho obereme! Vždyť by šly platit daně dopředu, co kdyby jste náhodu zemřeli! Ještě byste dlužil, a to si nemůžeme dovolit!

0 0
možnosti
N

nejedlo

5. 9. 2009 23:10
Chtěl bych znát pravdu!

Netvrdím, že důchodový systém nepotřebuje reformu, ale chtěl bych znát pravdivá čísla o financích, které tímto systémem protékají. Za dvacet let nikdo nezveřejnil pravdivá čísla, a tak nezbývá než pochybovat. Byly roky, kdy v systému byl dostatek peněz, ale stát si je " vypůjčil" na jiné účely. Nakonec si půjčoval od Poštovní spořitelny, aby měl na prosincové výplaty důchodů! Jinými slovy, prachsprostě zpronevěřovali peníze, které jim nepatřili. Já osobně jim nevěřím už ani pozdravení! Pro ně každá hromada vybraných peněz bude malá! Dest let nás o tom přesvědčují!

0 0
možnosti
PS

Petr-007

5. 9. 2009 21:43
Důchody zrušit

Tvrdit, že matka která se stará no své dítě nepracuje, je tedy hodně odvážné. Dokonce nemůžete ani říct, že neplatí daně, jednak stát zkasíruje jejího manžela a hlavě je tady DPH, zdaňována je veškerá její spotřeba i spotřeby jejich dětí. Jediný kdo v v praxi v ČR neplatí daně jsou státní zaměstnanci, tedy ti, kteří nemají jiný příjem než ze státní kasy a těch je většina.

Z hlavní myšlenkou článku, ale souhlasím, ideální by bylo všechny ty přídavky, sociální dávky i důchody zrušit ať má každý dětí kolik chce a kolik zvládne uživit. Bezdětní si pak budou peníze na stáří muset naspořit no a ostatní budou živit jejich potomci, tedy pokud je náležitě vychovají, což ale většina populace stejně nezvládne.

0 0
možnosti
MP

Vrah

5. 9. 2009 22:30
Re: Důchody zrušit

„Dokonce nemůžete ani říct, že neplatí daně, jednak stát zkasíruje jejího manžela“, tzn. že zdaňuje jejího manžela. Ji nezdaňuje.

„což ale většina populace stejně nezvládne“ takže vychcípáme hlady a bude pokoj.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

5. 9. 2009 21:30
všichni náboženští blouznivci jsou škůdci

KDU-ČSL je opravdovým vředem na naší již dosti prohnilé politické scéně. Jazýček na vahách, mistři defraudace (pravda, Kalousek už odešel, ale vstanou noví bojovníci), a teď tohle.

Jen pro informaci, rozumná vláda, pokud chce, aby lidi něco dělali, nezačne znevýhodňovat ty, co to nedělají, ale zvýhodňovat ty, co to dělají.

Takže, černoprdelníci, chcete, aby se lidi množili dle vaší Bible, budiž, prosaďte zvýšení přídavků na děti.

Návrh ODS dávat ženám na mateřské 100% platu sice spadá do sféry scifi, ale je rozhodně realističtější, než tenhle pánbíčkářský paskvil.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 9. 2009 21:31
Re: všichni náboženští blouznivci jsou škůdci

R^

0 0
možnosti
PO

preslechtena osmiplisen

5. 9. 2009 21:21

bych výrazně podpořil zdravé ČESKÉ ženy větší částkou za každého potomka:-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 9. 2009 21:27
Re: Já

To je ale o něčem jiném než navrhují důchodci.Pokud by někdo chtěl zvýšit přídavky na děti,nebudu s tím mít problém(pokud na to stát bude mít).Nicméně abych byl bez důchodu nebo abych měl vyšší daně jen proto,že nemám,nechci či nemohu mít děti je nehoráznost.

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

5. 9. 2009 21:12
Proč, autore ?

no protože komunisti po rozkradení penzijních fondů z 1.republiky zavedli takzvaný průběžný důchodový systém, kdy je počítáno s tím, že z Vašich daní platíte důchody dnešním důchodcům (typicky tedy Vašim rodičům) a Váš důchod budou dle stejné logiky platit v podstatě Vaši potomci. A pokud žádné nemáte, nedodal jste, na rozdíl od Vašich rodičů  "pracovní sílu pro vytváření  prostředků na důchody" ....

A Vaše představa o štědrých sociálních dávkách je poněkud zcestná, tedy pokud jste alespoň trochu solidně vydělávající jedinec, pak od 4 let věku nejmladšího dítěte, i v případě, že se žena o něj a ostatní stará doma, nedostanete od státu doslova vůbec nic, jen navíc ještě platíte za manželku pojistné. Měl byste si alespoň zjistit základní skutečnosti, než na základě pouhých pocitů začnete cokoli odsuzovat. Ale lidovce kvůli tomu volit nebudu.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

5. 9. 2009 21:38
Re: Proč, autore ?

Penzijní fondy? Máte pocit, že jde dneska VÝHODNĚ spořit? Nebo aspoň ne nevýhodně? Peníze uložené do jakéhokoli "peněžního ústavu" dneska ztrácejí cenu ne po dnech, ale po hodinách. Dneska nemá cenu peníze ukládat, protože vám úroky nepokryjí ani to, co užere inflace. Viz "bohatý" úrok 3,5% - a za kolik vám půjčí? Tomu se už ani nedá říkat lichvářský úrok.

Jediné, co má smysl jako forma spoření, je vzít si hypotéku, koupit nějakou - jakoukoli - nemovitost, ideálně takovou, co se dá pronajímat, a ta cenu neztratí a ty peníze v ní budou mít v době, kdy půjdete do důchodu, nějakou hodnotu.

Penzijnéí fondy jsou totální výzměch, něco jako Potěmkinova víska - prostě máme odškrtnuté řešení. Něco jako pořádat pro defraudanty týdenní školení placené EU na téma, že defraudace není hezká.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

5. 9. 2009 21:01
Musím se jich zastat.

...Jenom nechápu, proč mají být bezdětní lidé trestáni vyššími daněmi, a důchod by jim měl být vyplacen jenom z peněz důchodových fondů do kterého si naspořili? ... tak to já chápu velmi dobře, když kouknu na souseda, kterej nemaje dětí si užívá života plnými doušky (jeho volba) a já každou dovolenou musím násobit pěkně velkým koeficientem, protože nás je prostě víc. Až zestárnu, kdo bude pracovat? Neexistující daňoví poplatníci toho souseda, nebo mnou vychované děti?...

Matka zůstává na mateřské, a na každé dítě bere mateřský příspěvek a rodina nadále pobírá na každé dítě přídavky! .... Vy si opravdu myslíte, že vychovávat děti není práce?

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 9. 2009 21:25
Re: Musím se jich zastat.

Vidíš to jen ze svého úhlu pohledu.Už nevidíš či nechceš vidět,že dotyčný bezdětný soused,který si užívá života plnými doušky si musí na tu svou zábavu nejprve vydělat a musí odvést státu daně stejné a možná vyšší než ty.Na důchod má tedy stejné právo jako ty;-)

0 0
možnosti
S

snaduzdost

5. 9. 2009 20:49
Když tak čtu a koukám,

 bejt nejedlem, tak o impotenci raději mlčím.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 9. 2009 20:17
Lidovci to mají opravdu vyštrachané

Nějak nedomysleli jednu věc.Dle jejich návrhu by nižší daně platil kdejaký lempl,který se roky válí na sociálních dávkách,naseká si deset dětí a žije převážně z přídavků na děti a ze sociálních dávek.A aby toho nebylo málo tak dle "geniálního" návrhu lidovců by tito lidé brali důchod,zatímco člověk,který sice děti nemá,ale celý život maká jak mourovatej a odvádí poctivě celý život daně daně by nejenže platil na daních víc,ale ještě by neměl ani nárok na důchod.Tedy celý život by platil a doplácel na onoho neschopného a líného lempla leč s deseti dětmi - mám za to,že se bud museli lidovci dočista zbláznit a nebo si z nás dělají jen srandu.Každopádně je to další důvod k tomu aby zůstali pod hranou volitelnosti do PS.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik