Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nejedlo

22. 8. 2009 21:28
S některými články...

je asi opravdu těžké polemizovat!

Děkuji všem, za solidně vedenou diskuzi!   VN.

0 0
možnosti

a co třeba

22. 8. 2009 21:07
Smyslem života je být užitečný.

A je užitečný člověk, který v archivu dělá rozbor církevních textů a hledá souvislosti jestli TEN řekl TOHLE a TAMTEN ho navedl na jinou knihu a najednou zjistil, že je to jinak......nebo je užitečný ten, kdo učí děti, vštěpuje jim slušné chování, znalosti, smysl pro humor, učí je myslet a ne tupě bloumat v knihách a kašlat na okolní svět... ????;-)

0 0
možnosti

leonet

22. 8. 2009 14:30
K lepšímu pochopení obou článků. pokračování

Kdyby člověk v ráji pojedl ze stromu života, vše by se vyvíjelo jinak. Žel nestalo se tak. Bůh člověka stvořil, aby byl jeho obrazem. Měl žít s Bohem v obecenství. A pak mohl smysluplně splnit Boží přání. "Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad vším živým, co se na zemi hýbe". Tak by měl lidský život smysl, pro který byl stvořen. A proto Bůh poslal svého Syna, aby navrátil člověka k Bohu a jeho prvotnímu určení.

Nedivím se vám, milý autore, že nevidíte smysl toho, co se děje kolem vás a ve vašem životě. Karels to napsal dobře, dokud nenajde člověk Boha - Ježíše Krista, nemá jeho život smysl, než se plodit a množít a pak bez naděje zemřít. :-(

0 0
možnosti

nejedlo

22. 8. 2009 20:59
Re: K lepšímu pochopení obou článků. pokračování

Vaše podání mi připadá poněkud zjednodušené! Co je to bez naděje zemřít? Možná, že se dá bez naděje zemřít, ale jak se dá bez naděje žít? Skutečností je, že ten pozemský život si musíme doopravdy odžít! Je smyslem lidského života, žít jenom v nějaké naději? Sedmdesát let jenom doufat ? Copak se dá celý život prožít jenom v  nějaké naději?  A tady se mi právě vytrácí smysl našeho bytí! Aby měl život smysl, musely by být všechny tyto skutečnosti v rovnováze!

0 0
možnosti

lost

22. 8. 2009 14:26
jedná se o nekonečný příběh (rozporu?)

synů světla a synů světa .

0 0
možnosti

leonet

22. 8. 2009 14:14
K lepšímu pochopení obou článků.

I vyrvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života. Tak se stál člověk živým tvorem. Genesis 2,7.

Takže nejdřív tělo, pak dech Boží a obživlá duše. Člověk je bytost skládající se obrazně ze tří složek. Tělo, duše a duch. V tomto rovnovážném stavu byl člověk schpen žít kolem tisíce let. Jenže v ráji člověk neobstál ve zkoušce a ztratil tento stav. Došlo k narušení rovnováhy těchto tří části člověka. V Genesis 6,3 stojí: Hospodin řekl: "Můj duch se nebude člověkem věčně zaneprazdňovat. Vždyť je tělo". Tady je vysvětlení. Člověk má sice dál svého ducha, duši i tělo, protože však ztratil kontakt s Bohem, jeho rovnovážný stav se změnil v tělesnost. Začal žít jen podle těla. Jedinou naději pro tělesného člověka je obnova - znovuzrození - ducha, a obnova rovnováhy v životě. Jen tak může člověk nalézt smysl své existence.

0 0
možnosti

nejedlo

22. 8. 2009 21:21
Re: K lepšímu pochopení obou článků.

Krásně se to čte, ale celé to vznikalo v době, kdy k uspokojení tělesných potřeb stačilo několik zrnek obilí a přespat na ovčí kůži!  Doba je však poněkud dále! Zachovat si zdravého ducha a víru, samo o sobě už dnes nestačí. Člověk naší civilizace se stal součástí systému, který tráví jeho tělo! Nebudu a nechci polemizovat  s vaším vysvětlením!  Mne toto vysvětlení prostě neuspokojuje!

Buďme rádi, že máme kde hlavu složit, co jíst, a že se zde zatím neválčí.

Při pohledu na některé africké státy, teprve opravdu přemýšlím, jaký je doopravdy smysl života?  Kde život některých, se podobá životu štvané zvěře.

0 0
možnosti

nabuk

22. 8. 2009 14:04
Vždyť

to, co nám společnost nabízí nemusíme přijmout. Nebo to můžeme vnímat přece úplně jinak, copak nejsme svobodné lidské bytosti? Opravdu si myslím, že je to každýho osobní rozhodnutí, jak se nastaví. Nechat se zmanipulovat a žbrblat asi ke štěstí nepovede. Někdy si říkám, kolik má ta božská síla s námi trpělivosti. V

0 0
možnosti

regulator

22. 8. 2009 13:20
to je prave ono...........................

vzdycky je neco za neco !     meli jsme pomerne poklidny zivot za zeleznou oponou, prace 8 hodin a prace bylo dost.  Nikdo nemel strachy. Ovsem nemeli jsme nejnovejsi technicke vymozenosti a svobodu cestovani...............................to jsme si vyzvonili klici na Vaclavaku a ted cumime..................

0 0
možnosti

frnek

22. 8. 2009 13:51
Re: to je prave ono...........................

Je to vysledek,ovoce odvracenost od Bozi cesty ktera je nahrazena tak zvanymi moudrymi vedci.A tito vedci svou moudrosti a rozumnosti nas privedli do mista no come back. Postavili obrovske prehrady, mesta,zamorili vzduch tovarnama a automobilama, vynalezli plastik a v mori uz jsou toho cele ostrovy. Vynalezli nicive zbrane a stale mrhaji biliony do vesmiru a hledaji zivot ale na zemi zakladni veci nevyresili.Jsme na konci te cesty kterou si sami zvolili. Ale vsechno ma konec. Brzo vyssi moc rekne," A dost panove nez svou chamtivosti znicite vsechno.'':-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik